ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Suomen Luonnon lukijamatka


Linnétä esittävä näyttelijä on Uppsalan matkailunähtävyyksiä.

Kulttuurimatka Linnén jalanjäljille Ruotsiin 19.26. toukokuuta 2002

Matkaohjelma:

Sunnuntai 19.5.
Viking Isabella lähtee Turusta klo 21.00.

Maanantai 20.5.
Tukholmassa siirrymme bussiin ja lähdemme kohti Öölantia. Aamupala matkalla tai Södertäljen historiallisessa keskustassa. Tauko historiallisessa Linköpingissä postikortteja, postimerkkejä, juotavaa ja syötävää varten. Matkalla Linköpingistä Kalmariin aterioimme ja ihmettelemme luontoa. Ajon aikana kuullaan Ruotsin historiasta yleisesti ja Carl von Linnéstä erityisesti. Majoittuminen Romantik Hotel Kalmarissa ja tutustuminen linnaan ja barokkikirkkoon.

Tiistai 21.5.
Ajamme siltaa pitkin Kalmarista Öölantiin. Majoitumme Strand Hotel Borgholmiin ja ruokailemme. Käymme Stora alvaret -tasangolla saaren eteläosassa.

Keskiviikko 22.5.
Öölantia laidasta laitaan. Rauhaa ja luontoelämyksiä, orkideoja, neidonkieliä, fossiileja.

Torstai 23.5.
Aamulla ajamme Norrköpingiin, josta jatkamme idylliseen Strängnäsin hiippakuntakaupunkiin. Sieltä jatkamme Mälaren-järven ylittävää tietä Enköpingin kautta Uppsalaan, jossa majoitutaan.

Perjantai 24.5.
Perehdymme Uppsalaan. Tutustumme puutarhaan, jonka Linné istutti systeeminsä mukaisesti heimojärjestykseen, sekä suureen barokkipuutarhaan, jossa Linné aloitti opiskelijana uransa. Jälkimmäisessä on myös viime aikojen geenitekniikan tuloksiin perustuva, Systema novumin mukainen uusi järjestelmäpuutarha.
Uppsalasta löydämme myös Kustaa Vaasan, Emmanuel Swedenborgin ja Linnén haudat, merkkihenkilöiden entisiä asuntoja (August Strindberg, Karin Boye) sekä heidän viimeisiä leposijojaan (Gustaf Fröding, Dag Hammarskjöld). Tutustumme myös paikkoihin, joissa Pelle Svanslös eli Pekka Töpöhäntä asui ja eli.

Lauantai 25.5.
Gamla Uppsala on ruotsalaisuuden pyhin paikka, vaikuttava tasanko viikinkihautakumpuineen. Siellä on myös viikinkimuseo, vanha kirkko ja viehättävä kansallisromanttinen kahvila. Linnén maatila Hammarby sijaitsee kymmenisen kilometriä Uppsalasta kaakkoon. Museossa on paljon Linné-esineistöä ja kahvila. Matkalla kohti laivarantaa voimme pysähtyä Moran kivillä, Ruotsin ammoisten kuninkaiden kruunauspaikalla.

Sunnuntai 26.5.
Saapuminen Viking Amorellalla Turkuun klo 7.35.

Matkan hinta on 550615 euroa osanottajamäärästä riippuen. Hinta sisältää laivamatkat hytteineen, oman bussin kuljettajineen Ruotsissa, majoitukset aamiaisineen sekä matkanjohtajana toimivan kirjailija Hannu Niklanderin asiantuntevan opastuksen. Ilmoittautuminen 18. maaliskuuta mennessä Elina Arposelle (09) 228 08 201. Häneltä saa myös lisätietoja. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy Area.PALAUTE   YHTEYSTIEDOT