ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Löydä vuoden 2002 turhake

Suomen Luonto aloitti turhakkeiden etsinnän vuosituhannen alussa. Ensimmäinen turhake oli lehtipuhallin ja toinen vaipankätkijä, vauvan käytetyt vaipat antibakteeriseen muoviin pakkaava roskis.

Turhake on hyödykkeen vastakohta ja tyypillisesti sellainen, joka poistuu markkinoilta vähin äänin. Lehtipuhallin näyttää kuitenkin pitävän pintansa. Monet kunnat perustelevat puhaltimiaan säästöillä: yksi puhallin vastannee kolmea neljää haravoijaa. Puhallin on siis paitsi turhake, työllisyyttä ajatellen myös haitake.

Aikaisempina vuosina turhakkeiksi on ehdotettu joitakin samoja vempaimia. Samppanjavispilä ja sähköinen nenäkarvojen poistaja ovat jo klassikkoja. Listoilla pysyvät sitkeästi myös niitä monta kertaa järeämmät turhakkeet: ralliauto ja vesiskootteri.

Ihmisten kekseliäisyydellä ei ole rajoja. Uusia tavaroita työntyy markkinoille jatkuvasti. Mikä turhake sinua suututtaa tai huvittaa? Kirjoita meille. Kolme parasta ehdotusta palkitaan hyödykkeillä: haravalla, varpuluudalla ja sienikorilla. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme vielä pyörälaukun.

Ehdotuksia vuoden 2002 turhakkeeksi otetaan vastaan 1. marraskuuta asti. Odotamme postiasi osoitteella
Suomen Luonto/Turhake
Kotkankatu 9
00510 Helsinki
tai sähköisesti: alice.karlsson@sll.fi.

Teksti: Alice KarlssonPALAUTE   YHTEYSTIEDOT