ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Tutustu luonnonkukkiin


Luonnonkukkaretkellä voi oppia tuntemaan esimerkiksi kalliokielon. Kuva Timo Nieminen/Luontokuvat

Suomessa järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran Luonnonkukkien päivä, jota Tanskassa alettiin viettää jo 15 vuotta sitten ja Ruotsissa sekä Norjassa viime vuonna. Tämä päivä on sunnuntai, 15. kesäkuuta. Päivän retkiä ei ole tarkoitettu kasvitutkijoille vaan aivan tavallisille ihmisille, jotka nauttivat kukkien katselemisesta.

Luonnonkukkien päivänä tutustutaan oman kotiseudun tai lomapaikkakunnan kukkiin, joista monet ovat useimmille ihmisille tuntemattomia. Tässä tarkoituksessa joillekin erityisen kiinnostaville kukkapaikoille järjestetään opastettuja retkiä. Oppaina on paikkakunnan kasvi- ja luonnonharrastajia. Retkillä opitaan tuntemaan kukkia sekä kasveja ja luontoa ylipäänsä. Tavoite on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen edistäminen ja luontoelämysten saaminen.

Muutaman tunnin retket ovat maksuttomia. Tiedot retkistä löytyvät Suomen luonnonsuojeluliiton kotisivuilta (www.sll.fi/luonnonkukat). Niistä ilmoitettiin myös liiton jäsenlehden Luonnonsuojelijan toukokuun numerossa. Tätä kirjoittaessani tiedän, että eri puolilla Suomea järjestetään Luonnonkukkien päivänä yhteensä ainakin 66 retkeä. Joku niistä on varmasti myös Sinun lähelläsi - lähde mukaan! Tietoja retkistä saa myös paikallisista luonnonsuojeluyhdistyksistä, Suomen ympäristökeskuksesta ja Metsähallituksen luontopalveluista.

Teksti: Juha ValstePALAUTE   YHTEYSTIEDOT