ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Löydä turhake, voita hyödyke

Turhake on turha tavara. Ja maailma on täynnä turhakkeita. Joka vuosi keksitään uusia tuotteita, joiden välttämättömyyteen mainosnikkarit saavat meidät uskomaan.

Mihin lankaan sinä menit? Pölyttyykö nurkissasi värkki, jonka elo jäi lyhyenlännäksi tai käyttö kutistui muutamaan kertaan?

Onko sinua huijattu? Ostitko innoissasi laitteen, joka tekee kalliisti ja monimutkaisesti sen, minkä teet omin käsin todella vikkelästi?

Oletko huomannut kaupassa tai mainoksissa laitteen, jota jäit suu auki päivittelemään?

Turhake on usein sellainen, joka tarvitsee sähköä, bensiiniä tai polttoöljyä, mutta muunkinlaisia on. Viime vuonna turhakkeeksi valittiin ulkomailta tuotu pullotettu vesi. Vuoden 2001 turhake oli vaipankätkijä ja sitä edellinen lehtipuhallin.

Turhake-ehdotuksia voi lähettää syyskuun 30. päivään asti näiden sivujen palautelomakkeella tai osoitteella Suomen Luonto/turhake, Kotkankatu 9, 00510 Helsinki tai sähköpostilla alice.karlsson@sll.fi.

Voittaja palkitaan hyötyliikuntaan yllyttävällä Helkaman lahjoittamalla Jopolla, toiseksi tullut saa luovaan joutilaisuuteen kiihottavan riippumaton. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme lisäksi 10 puuvillaista järkevän kuluttajan kauppakassia.


Teksti: Alice Karlsson


Vuoden turhake -kilpailun pääpalkinto on Helkaman Jopo. Se soveltuu yleispyöräksi lähes kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pyörä on vaihteeton ja siinä on jalkajarru.PALAUTE   YHTEYSTIEDOT