ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Liettua - jo keskellä Eurooppaa

Tästä löydät lisätietoa Liettuan luontokohteista. Lue luontomatkasta Liettuaan joulukuun lehden sivuilta 28-33.

Liettuan luonnosta ja luonnonsuojelualueista on erinomainen opasvihkonen internetissä osoitteessa:
http://miskai.gamta.lt/spidp/en/publications/discover_n.htm

Katso myös: http://miskai.gamta.lt/spidp/en/about.htm


Kuurin kynnäs

Kynnäälle pääsee Klaipedasta kahdella eri lautalla. Niin sanottu vanha lautta lähtee läheltä kaupungin keskustaa, uusi hieman etelämpää Statoilin huoltamon kohdalta. Ylitys on maksullinen, kansallispuiston rajalla veloitetaan autoilta myös tietulli.

Merimetsojen pesäpaikka on tien länsipuolella pian Juodkranten jälkeen. Siitä hieman eteenpäin on tien itäpuolella kynnään laajin dyynialue. Liettuan osuus kynnäästä päättyy pian Nidan kylän jälkeen.

Kynnäällä on paljon hotelleja ja vierasmajoja. Se on sekä keväisin että syksyisin tärkeä lintujen muuttoreitti.
Internet: www.nerija.lt/en/


Nemunaksen (Niemenin) suisto ja Venten lintuasema

Suisto on hyvin laaja alue. Tulvia ja hedelmällistä lietettä on hallittu laajalla polderijärjestelmällä. Ventes ragasin lintuasemalle ja Kintain altaille pääsee parhaiten Priekulesta Venteen johtavaa tietä myoten. Silutesta vie tie Rusneen, joka on suistossa sijaitsevalla saarella. Suojelualueen opastuskeskus on Rusnessa. Kuurin Haffi on sisäosissaan lähes suolaton. Nemunaksen suu onkin erään tulkinnan mukaan vasta Klaipedassa, missä jokivesi vasta saavuttaa Itämeren.


Krekenavan aluepuisto

Visenttitarhalle johtaa tie Ramygalasta. Tie on viitoitettu matkailunähtävyyden merkillä viimeiseen kääntymiseen asti, jossa on hyvä tietää visentin liettuankielinen nimi: stumbras.

Teksti: Antti HalkkaPALAUTE   YHTEYSTIEDOT