ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Suomen Luonto päihittää luonto-ohjelmat

Suomen Luonnon luetuimpia osastoja ovat Kysy luonnosta ja Ajankohtaista, selviää tuoreesta lukijatutkimuksesta. Näitä osastoja lukee 80 ja 79 prosenttia lukijoista. Lehti luetaan kaiken kaikkiaan tarkkaan. Vähiten suosittuja osioitakin lukee ainakin puolet lukijoista.

Kiinnostavimpia aihepiirejä ovat linnut, kasvit ja nisäkkäät. Seuraavaksi eniten halutaan lukea ympäristöstä ja terveydestä sekä taivaankannen ilmiöistä. Näiden lisäksi toivotaan artikkeleita retkeilystä, sääilmiöistä ja puutarhasta.

Lukijat pitävät Suomen Luontoa erinomaisena tietolähteenä, joka ohittaa suosiossa luontokirjat ja television luonto-ohjelmat.

Suomen Luonnon lukemiseen käytetään kaksi tuntia, ja sen jälkeen lehti säilytetään joko omassa arkistossa tai annetaan muille luettavaksi. Suurin osa tilaajista on tilannut lehteä useita vuosia.

Kaksi kolmesta tilaajastamme harrastaa marjastusta tai sienestystä ja joka toinen hoitaa puutarhaa tai retkeilee. Lähes puolet mökkeilee ja matkailee.

Lehti teetti lukijatutkimuksen Taloustutkimus Oy:llä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 426 nykyistä tai entistä tilaajaa.

Vastanneiden kesken arvottiin Suuri Pohjolan kasvio -kirja, jonka voitti Seppo Terävä Heinolasta. Lisäksi arvoimme 20 Norppa-kylpypyyhettä. Norppa-kylpypyyhkeen saivat Matti Lahtinen Jämsästä, Satu Suuntala Vantaalta, Saara Makkonen Oulusta, Paula Leskinen Palokasta, Martti Karulinna Järvenpäästä, Raili Lehtilä Riihikaskesta, Elsie Lund Kokkolasta, Arja Nykänen Juvalta, Pirjo Härkönen Kiteeltä, Pertti Kilpi Helsingistä, Rami Katajamäki Helsingistä, Mia Kallia Järvenpäästä, Pirkko Nousiainen Nurmeksesta, Pekka Kiukku Säkylästä, Kalevi Vuoriranta Tammelasta, Sonja Rautiainen Tampereelta, Aila Miettinen Jyväskylästä, Leila Hannila Siikajoelta, Juha Kärkkäinen Espoosta ja Pasi Alajoki Huittisista.

Kiitos kaikille vastanneille!

Teksti: Ritva KupariPALAUTE   YHTEYSTIEDOT