ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Lukijamatka Ruotsiin


Linnén puutarhan kasveja.

300 vuotta Carl von Linnén syntymästä
Juhlavuoden matka 4.-9. kesäkuuta 2007

Ohjelma

Maanantai 4.6.
Viking Linen laiva lähtee Turun satamasta klo 21.00. Majoitus B-luokan hyteissä.

Tiistai 5.6.
Saapuminen Tukholmaan klo 6.30. Satamasta lähdemme omalla tilausbussilla Enköpingin puutarhakaupunkiin Mälarin rannalla. Kahvia ja puistoja. Matka jatkuu Salan hopeakaivospaikkakunnalle Västmanlantiin. Siellä tai Avestassa lounastauko. Avesta on Taalainmaan portti ja nähtävänä on kaunis ruukkimiljöö. Sen vanhin kaupunki on Hedenora, josta käännymme kohti Falunia. Siellä Linné oleskeli paljon. Majoittuminen First Hotel Grand Falunissa.

Keskiviikko 6.6.
Aamiainen hotellissa. Falunin nähtävyyksiä silmäiltyämme ajamme monien kuningas Kustaa Vaasan ajoista kertovien paikkojen kautta kahvitauon pitäen lounaalle Gävleen. Saavumme Uplannin puolelle Älvkarlebyn kautta. Katsomme Dannemoran vallooniruukkia ja saavumme Gamla Upsalan viikinkihaudoille. Tämä oli vanhan Svean viikinkivaltakunnan pääkaupunki. Museo ja kahvila. Majoittuminen Linnén kotikaupungissa Upsalassa hotelli Scandic Upplandiassa. Iltaohjelmaa. Ruotsin kansallispäivä.

Torstai 7.6.
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa tutustua Upsalaan. Käymme ainakin Linnén puutarhassa, nykyisessä kasvitieteellisessä puutarhassa sekä tuomiokirkossa, jossa on Linnén hauta. Lisäksi vierailu Linnén kotimuseossa Hammarbyssä, jossa halukkaat voivat vaeltaa noin kolmikilometrisen luontopolun, Linnén kirkkotien. Toinen yöpyminen hotelli Scandic Upplandiassa.

Perjantai 8.6.
Aamiainen hotellissa. Mahdollisuus käydä kaupoissa, kahviloissa ja museoissa (mm. Evoluutiomuseossa on Pohjolan suurimmat fossiilikokoelmat, myös taidemuseo, rauhanturvaajamuseo), kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla hautausmaalla tai mahdollisuus vaeltaa Pekka Töpöhännän jalanjäljillä. Iltapäivällä suuntaamme Tukholmaan. Lähtö laivalla kohti Turkua klo 20.10.

Lauantai 9.6.
Saapuminen Turkuun klo 7.35.

Matkan hinta on 660 €/henkilö 2 hh, 930 €/henkilö 1 hh. Laskutuslisä 10 €/lasku. Toteutuminen edellyttää 20 hengen ryhmää.
Hinta sisältää laivamatkat B-luokan hytissä Turku–Tukholma–Turku, majoituksen ja buffet-aamiaiset hotelleissa, oman tilausbussin kuljettajineen Ruotsissa sekä matkanjohtajana toimivan kirjailija Hannu Niklanderin asiantuntevan opastuksen. Vähäiset aikataulun ja reitin muutokset ovat mahdollisia. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy Area.
Ilmoittautuminen 30. maaliskuuta mennessä Elina Juvalle, elina.juva@sll.fi, p. (09) 228 08 201.

PALAUTE   YHTEYSTIEDOT