ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Kesäkisa kirii mäyrän perään!

Mäyrä on ahman jälkeen Suomen suurin näätäeläin, pituudeltaan 7080-senttinen. Hännällä on mittaa 1120 senttiä, mutta se jää pitkien karvojen peittoon. Keväällä mäyrät painavat seitsemisen kiloa, syksyllä juuri ennen talviunta 1315 kiloa.
Mäyrä elää koko maassa Lapin etelärajoille saakka. Hämärissä ja yöllä liikkuvaa mäyrää ei välttämättä huomaa, vaikka se asuisi ihan naapurissa moni suomalainen ei ole viirunaamaa koskaan edes nähnyt.
Tämän vuoden Kesäkisassa kartoitamme maan mäyrät. Pidäpä silmäsi auki. Missä mäyrät pesivät, missä liikkuvat? Kerro missä, milloin ja minkälaisessa tilanteessa näit mäyrän (myös yliajetun mäyrän).
Lähetä havaintosi toimitukseen elokuun loppuun mennessä osoitteella Suomen Luonto / Kesäkisa, Kotkankatu 9, 00510 Helsinki tai sähköpostilla kesakisa@sll.fi.
Kaikkien osallistuneiden kesken arvomme upean riippumaton.



PALAUTE   YHTEYSTIEDOT