ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto
Toimitukselta 1/2008

Suomen Luonto loi nahkansa

Käsissäsi on nyt tavallista näkyvämmin uudistunut Suomen Luonto. Se on muuttunut sekä ulkoasultaan että sisällöltään. Sivumäärä on suurempi, lehti on liimaselkäinen ja se on hieman aikaisempaa leveämpi. Sisältö on aiempaa pirteämpi, monipuolisempi ja toivottavasti yllätyksellisempikin.

Suurin muutos on kuitenkin ilmestymistiheydessä. Vuodesta 1994 Suomen Luonto on tullut joka kuukausi. Nyt palaamme takaisin kymmeneen numeroon vuodessa. Lehtemme ilmestyy vastedes tarkemmin luonnonkierron mukaan, ja hieman harvempi ilmestymistiheys antaa mahdollisuudet lehden kehittämiseen entistä paremmaksi luonnonystävän erikoisaikakauslehdeksi. Vuosikerran sivumääräkin säilyy vähintään nykyisenä.

Kilpailu lukijoiden mielenkiinnosta on ankaraa. Suomessa julkaistaan lähes 4500 aikakauslehteä, ja siinä joukossa on pärjättävä. Toki mukana on paljon ammatti- ja järjestölehtiä, mutta on myös häkellyttävä määrä kaupallisia aikakauslehtiä.

Ympäristöaiheita pidämme esillä aiempaa enemmän, mutta pääpaino on kuitenkin kiinnostavissa näkökulmissa luontoon, joka tarjoaa yltäkylläisesti iloa ja oivalluksia niin kotinurkilla kuin kauempanakin.

Vaikka maailma on pullollaan ikäviä asioita ja ympäristömme tila on vakava, se ei tarkoita, että pitäisi ahdistua kokopäiväisesti. Luonnosta kannattaa nauttia, niin kotisohvalla kuin saappaat jalassakin. Siinä ei ole mitään väärää.
Toivon että viihdytte uudistuneen Suomen Luonnon parissa.

Teksti: Jorma Laurila, päätoimittajaPALAUTE   YHTEYSTIEDOT