ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Lukijan luontokuva

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden lähettämiä luontokuvia ja tarinoita. Lukijaposti on tervetullutta joko sähköpostilla suomenluonto@sll.fi tai osoitteeseen Lukijoiden luontokuvat/Suomen Luonto, Kotkankatu 9, 00510 Helsinki.

Mustis nauttii auringosta
Musta sisilisko asustaa meillä yhdessä aurinkoisessa paikassa kolmen muun sisiliskon kanssa. Sen nimi on Mustis, ja me näimme sen ekan kerran viime keväänä.
Iskä huomasi Suomen Luonto -lehdessä jutun, jossa kerrottiin sen olevan harvinainen, ja siksi minä päätin lähettää nämä kuvat.
Iltapäivällä Mustis tulee kavereineen loikoilemaan aurinkoon vanhojen sähköpylväiden päälle, mihin paistaa lämpimästi aurinko. Kun aurinko laskee, ne menevät pylväissä oleviin koloihin. Niissä on tosi lämmintä, kun koko päivän on paistanut aurinko.
Taru-Kerttu Manninen, Mäkelä


Vesiliskot ovat kivoja
Vesiliskoja on helppo kuvata, koska ne eivät vaaran uhatessa livahda karkuun vaan maastoutuvat. Olen nähnyt vesiliskoja sekä ojassa että lammessa. Näin niitä silloin, kun haravoimme ojasta ja lammesta lahoavia lehtiä pois. Vesiliskot tekevät kotinsa mutaan, ja ne käyvät silloin tällöin kuivalla maalla. Lähestyn niitä hiljaa ja varovasti etten häiritsisi niitä. Vesiliskot näyttävät viihtyvän sammakkojen lähellä.
Oiva Laakso, 11 v. Vantaa
PALAUTE   YHTEYSTIEDOT