ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Hylematka Linnansaaren kansallispuistoon

Suomen Luonnon lukijamatka
ma 31.5. - ti 1.6. 2004

Osanottajamäärä 12 henkilöä/matka

Miehistö:
kapteeni-opas Juha Taskinen
norppatohtori-tutkija Mervi Kunnasranta
kokki Juuso Niiranen.

Kahden päivän ja yhden yön leppoisa risteily maailman parhailla saimaanhyljevesillä, Haukivedellä, Linnansaaren kansallispuistossa. Tarkoituksena nähdä "hylökeitä" ja tutustua niiden elämään häiritsemättä.

Linnansaaren kansallispuisto "Linno" sijaitsee Haukivedellä Savonlinnan ja Varkauden kaupunkien välillä. Puisto perustettiin 1956 maiseman kauneuden, kasvillisuuden ja kalasääskien perusteella. Silloin ei vielä tiedetty, että järvellä sukeltelee Saimaan virkein norppaporukka. Suurien selkävesien uumenissa ja tiheiden saariryppäitten kainaloissa molskii ainakin 65 hylettä ja vuosittain syntyy reilut 15 tylleröistä. Parhaille hylkivesille opastavat kädestä pitäen elonsa näillä ulapoilla luurineet oppaat. Näkyykö kohta Salmi-Alviinan kiiltävä pää, tai missä luurii Osmo & Orvokki,kölliikö kivellään Konsta-Taavetti ja monia muita vanhoja tuttuja?

Kokoontuminen Savonlinnassa klo 11.00 linja-autoasemalla, mistä kuljetus ja opastus tai omalla autolla Haukiniemeen (30 km, Oravi-Kangaslampi-Varkaus-tie). Haukiniemessä Louhelan tilalla Norppa Art-näyttelyyn tutustuminen, sekä johdatus aaltojen alle. Siirtyminen autoilla Oravin kanavakylään noin klo 14.00 (12 km), mistä lähtö Aong-aluksella.

Risteilyä sään ja tilanteen mukaan. Yöpyminen omissa teltoissa. Oma teltta, makuupussi, ruokailuvälineet, kiikari sekä mieluiten myös oma pelastusliivi mukaan. Pelastusliivejä on myös laivalla saatavilla. Erikoisruokavalio ilmoitettava ennakolta.


Sitova ilmoittautuminen Suomen Luonnon toimitukseen 12.5. mennessä puhelimitse (09) 2280 8201/Elina Juva tai elina.juva@sll.fi.

Hinta: 190 euroa/henkilö. Sisältää kuljetuksen, opastukset, ruuan kerran päivässä, kahvin/teen ja iltapalan.


Tervetuloa!PALAUTE   YHTEYSTIEDOT