ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto
Toimitukselta 1/2001

Luontoseikkailu 2001

Monet meistä muistanevat kolmen vuosikymmenen takaisen tieteiselokuvan Avaruusseikkailu 2001. Vuosiluku tuntui silloin äärimmäisen kaukaiselta, kuin tähdet taivaalla. Tässä sitä kuitenkin edelleen ollaan, avaruusseikkailulla maapallollamme.
Planeettamme on ainutlaatuinen paikka ainakin meidän tuntemassamme maailmankaikkeudessa. Useimmat taitavat kuitenkin ottaa itsestäänselvyytenä, että elinolomme säilyvät suotuisina. Haagin ilmastokokous osoitti, ettei esimerkiksi ilmastonmuutoksen uhkaa oteta vieläkään vakavasti.
Luonnonsuojelussa joudutaan usein olemaan tekemisissä ikävien ja synkkien asioiden kanssa. Luonto on kuitenkin perimmältään positiivinen ilmiö. Luonto antaa paljon elämäniloa sitä arvostaville. Olemme luonnehtineet Suomen Luontoa luonnon äänenkannattajaksi. Haluamme puolustaa luontoa. Tämä on ollut lehtemme linja alusta alkaen, ensimmäisestä numerosta vuodesta 1941 lähtien.
Suomen Luonnolla on monia tehtäviä. Se valistaa, vaikuttaa ja viihdyttää. Tarjoilemme tuoretta luonto- ja ympäristötietoa lukijoillemme, ja toivomme että lukijat viihtyvät Suomen Luonnon seurassa. Pyrimme artikkeleillamme myös vaikuttamaan siihen, että luonnon arvostus lisääntyisi ja ympäristöasiat saisivat enemmän julkisuutta ja painoarvoa yhteiskunnassa.
Tänä vuonna leivotaan jo Suomen Luonnon 60. vuosikerta! Se on lehdistömme historiassa hieno saavutus. Nykyisin kilpailu lukijoiden kiinnostuksesta on kovaa; siinä ei armoa tunneta. Suomen Luonto on yhä voimissaan, vaikka levikkimme onkin laskenut kymmenen vuoden takaisesta. Niin on tosin monien muidenkin lehtien. Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan Suomen Luonnon lukijoiden määrä on kuitenkin säilynyt suurena, jopa kasvanut. Viime tutkimusjaksolla lehteämme seurasi 164 000 suomalaista.
Haluamme pysyä kilpailussa mukana. Meillä on tuoreen lukijatutkimuksemme mukaan edelleen hyvin tyytyväinen lukijakunta, jonka joukossa on todellisia faneja! Myös yksittäinen palaute on enimmäkseen kannustavaa. Siitä olemme iloisia.
Viime vuosina ulkomaisten esikuvien mukaan tehdyt formaattilehdet ovat tulleet Suomeenkin. Uskomme kuitenkin, että menestyjät ovat niitä, jotka tehdään alusta pitäen kotimaisin voimin. Suomen Luonnolla on avustajakunnassaan erinomaisia kirjoittajia, valokuvaajia ja asiantuntijoita esimerkiksi Luontoillan arvovaltainen asiantuntijaraati.
Teemme parhaamme, että te hyvät lukijamme olisitte tyytyväisiä Suomen Luontoon. Ilman teitä olisimme hukassa. Suomen Luonto rahoitetaan kokonaan tilausmaksuilla; tilaajat antavat rahoillaan valtakirjan meille tehdä lehteä. Me vastaamme haasteeseen tekemällä niin hyvää lehteä kuin pystymme laadusta tinkimättä, lihaamme säästämättä.
Pysykää mukana. Tervetuloa luontoseikkailulle 2001!

Teksti: Jorma LaurilaPALAUTE   YHTEYSTIEDOT