ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Perusta perhosbaari


Kuva: Dick Forsman

Perhosbaariksi kelpaa esimerkiksi tyhjä viili- tai jogurttipurkki, joka ripustetaan aurinkoiselle paikalle matalalle puun oksaan. Pyyhesienestä leikataan parin sentin suikaleita, jotka saavat ulottua muutaman sentin yli purkin yläreunan (sininen väri on halutuin!).
Purkki täytetään piripintaan niin sanotulla perhoskaljalla. Se on sokerilla kyllästettyä kotikaljaa tai olutta, johon on lisätty ripaus hiivaa.

Käymisen synnyttämä makean hiivainen tuoksu vetää perhosia puoleensa vastustamattomasti ja pidot voivat alkaa! Perhoskalja pidetään hengissä lisäämällä siihen silloin tällöin ­sokeria ja/tai ­hiivaa siten,
että käyminen jatkuu. Kun päiväperhoset illan tullen siirtyvät yöpuulle, tungeksivat perhosbaariin harmaa-asuiset yökköset.

Työn iloa kaikille baarimikoille!

Teksti: Dick Forsman
Kuvat: Dick Forsman



PALAUTE   YHTEYSTIEDOT