ETUSIVU

UUSIN LEHTI

ARKISTO

TILAAJAPALVELU

TOIMITUS

MEDIAKORTTI
Suomen Luonto

Ympäristö & elämäntapa: Ekoenergiaan siirtyminen on helppoa

Suomen luonnonsuojeluliiton ja viiden sähköyhtiön tekemä kysely ekoenergian käyttäjille osoitti, että ekoenergiaan vaihtaminen on helppoa ja sähkön hinta on kuviteltua paljon halvempaa. Kuluttajat kaipaavat kuitenkin selkeitä viestejä ja aktiivisempaa toimintaa sähköyhtiöltään ekoenergiavaihtoehdoista.
Tyypillinen ekoenergia-asiakas on 42-vuotias joko yhden tai kahden henkilön taloudessa asuva. 40 prosentilla on yliopisto- tai korkeakoulututkinto. Noin puolet asuu kerrostalossa, ja kaukolämpö on yleisin lämmitysmuoto.16 prosentilla on sähkölämmitys ja vajaa 10 prosenttia lämmittää puulla.
Kysely tehtiin 400 kotitaloudelle ja noin sadalle yritykselle, jotka jo ostavat norppamerkittyä sähköä. Kotitalouksien vastausprosentti nousi yli viiteenkymmeneen.
Kotitalouksien keskeisiä vaikuttimia ekoenergian hankintaan ovat halu edistää ympäristönsuojelutoimia, vaikuttaa tulevaisuuden energiamuotoihin sekä toimia esimerkkinä muille. Lisätietoa kaivataan erityisesti voimaloiden ympäristövaikutuksista, oman talouden energiankulutuksesta, oman sähköyhtiön ympäristöinvestoinneista sekä voimalan polttoaineen alkuperästä.


Kyselyyn vastanneista voittivat Suomen Luonnon vuosikerran Mia Mikkola, Helsinki, Taina Halinen, Kotka, Eero Keskinen, Tampere, Are Lautiainen, Rahula, Juha Hämäläinen, Mikkeli. Löytöretkiä lähiluontoon -kirjan voittivat Arja ja Timo Miettinen, Riistavesi, Päivi Talliniemi, Hyvinkää, Hanna-Elina Hämäläinen, Kotka, Ritva Oksala, Kotka, Anna-Leena Domander, Kotka.

Teksti: Sirkka TepponenPALAUTE   YHTEYSTIEDOT